Syn af bil – hvad er det?

Er det første gang, at du skal have synet din bil? Så er det en god idé, at du sætter dig ind i, hvad det er for noget. Det gør sig gældende uanset, om du har købt en bil, eller om du har benyttet dig af privatleasing af bil. Det er nemlig under alle omstændigheder godt at vide noget om syn af bil. Hvis du er usikker på, hvad syn af bil er for noget, kan du læse mere om det her.

Hvad er et bilsyn?

Sidder du som et stort spørgsmålstegn, hvis nogen spørger dig om, hvad et bilsyn er? Så skal du ikke være ked af det, da du ikke er den eneste. Et bilsyn er et lovpligtigt syn af bilen. Det skal foregå én gang hvert andet år for at sikre, at bilen er i en god stand. 

Du kan ikke selv foretage et bilsyn. Du skal booke tid et sted (en synshal), hvor de er autoriserede til at foretage et bilsyn. Der findes mange steder, så der er helt sikkert også et sted i nærheden af din bopæl. Du kan finde alle stederne på nettet, så det er nemt og lige til. 

Når din bil er til syn, bliver den tjekket for fejl og mangler, så den er sikker at køre i, men også lever op til de miljømæssige krav. 

Hvad siger synsrapporten?

En synsrapport er din dokumentation for, at du har fået foretaget et bilsyn. I denne synsrapport står der, om der var fejl og mangler ved bilen eller ej. Din bil kan blive:

  • Godkendt
  • Betinget godkendt (der er små fejl, der skal rettes)
  • Bilen er ikke godkendt og skal til omsyn