Hvorfor oplever flere og flere mænd en manglende sexlyst?

I dag er mænds manglende sexlyst et udbredt problem, men opleves for mange af mændene som et tabu. Der kan være mange forskellige årsager til den manglende sexlyst, og uanset årsagen, er det vigtigt at forsøge at forstå og anerkende manden, så I sammen kan finde en løsning på problemet.

Stress og travlhed

En af de største grunde til flere mænd i dag har en manglende sexlyst, er at samfundets udvikling gør at flere bliver ramt af stress og travlhed. Samfundets normer kan altså være skyld i mænds manglende sexlyst, idet at en travl hverdag kan resultere i, at sex bliver nedprioriteret og lysten dermed helt eller delvis forsvinder. Ligeledes kan de stresshormoner kroppen udsender, også have en betydning for mandens lyst og evne, til at gennemføre samleje.

Kommunikation og relation

En anden årsag til, at en mand kan have manglende sexlyst, kan måske findes i jeres forhold. Hvis ikke jeres daglige kommunikation fungerer og relationen mellem jer brister, kan def påvirke både manden og kvindens sexlyst. Hvorimod et sundt forhold med god kommunikation, kan være med til at øge sexlysten. Det er derfor vigtigt for et forhold, at man kan kommunikere om alt fra hverdagsting til lyst og behov, for åbent og ærligt at kunne tilfredsstille hinandens behov. Samleje er en essentiel del af en kærlighedsrelation, så lige såvel som relationen påvirker sexlysten, påvirker manglende samleje også relationen.

Hvad kan løsningen være?

For at finde frem til en løsning på mænds manglende sexlyst, er det først og fremmest vigtigt at undersøge hvilke årsager, der ligger til grundlag for problemet. Herefter kan man sammen arbejde med problemet, og forhåbentlig genfinde lysten. Ligeledes er det vigtigt ikke at bebrejde manden for den manglende sexlyst, men derimod anerkende og lytte, når han åbner op for sine problemstillinger, behov og ønsker. Sørg samtidig for at prioritere sexlivet i hverdagen.